Skip to main content

На цьому тижні компанія BGS Rail взяла участь в онлайн-зустрічі з Іраклієм Ізугбая, керівником Управління вантажних перевезень «Укрзалізниця». Метою зустрічі було обговорення проблемних питань в сфері вантажних залізничних перевезень, що стоять перед компаніями-членами Американської Торгівельної Палати.
В ході зустрічі представники компанії ініціювали обговорення питання про передачу в концесію контейнерних терміналів, що належать АТ «УЗ».
Вперше УЗ заявила про ідею передачі терміналів в концесію 2 тижні тому. BGS Rail раніше розглядала можливість участі в концесії терміналів, оскільки це допоможе побудувати безперебійну логістичний ланцюжок «від дверей до дверей». Крім того, володіння контейнерними терміналами поруч із залізничною гілкою прискорить плани компанії щодо перетворення в повноцінну логістичну компанію.

У той же час BGS Rail в даний час веде переговори про інвестиції в фітингові платформи, оскільки цей ринок надзвичайно привабливий у світлі розвитку мультимодальних перевезень в Україні через постійне зростання контейнерних залізничних перевезень на 10-15%. На першому етапі компанія планує закупити 150 платформ (50 з них 40-футові, 100 – 60-футові).
Поки невідомо, як буде організована прозорість процесу вибору концесіонера, а також чи будуть проводитися презентації проектів з УЗ і які будуть критерії відбору.

Однак на вимогу BGS Rail керівництво УЗ погодилося підготувати розширену інформацію по кожному з терміналів. Також представники АТ «УЗ» гарантували, що передача терміналів буде прозорою, із залученням таких інститутів, як ЄБРР і IFC.

Irynynska Str. 5/24, Kyiv, Ukraine, 01001 +380 68 660 95 53 [email protected]